X
تبلیغات
امپراطوران آنلاین
شنبه 20 فروردین‌ماه سال 1390

دانستنیهای مفید در مورد طاووس زیباترین پرنده

نوشته شده توسط: جواد ذاکری

طاووس پرنده ای با رنگ ها و پرهای بسیار زیبا و جذاب است.شهرت طاووس بیشتر به خاطر داشتن دم با شکوهی است که جنس نر ،آن را برای جلب ماده ها و جفت یابی باز کرده و به نمایش می گذارد .

طاووس ها از رده ماکیان و متعلق به خانواده قرقاول ها هستند آنها شامل سه گونه از دو جنس Afropavo pavo می باشند

گونه های طاووس

طاووس ها به طور کلی در آسیا و آفریقا پراکنده هستند طاووس هایآسیایی از جنس Paco می باشند و نوع آفریقایی از جنس Afropavo هستند

طاووس ها  شامل سه گونه می باشند:

الف:طاووس هندی Indian peafowl

گونه ای است که همه آن را می شناسند. در واقع این طاووس پرنده ملی هندوستان محسوب می گردد.اغلب طاووس 


 

طاووس پرنده ای با رنگ ها و پرهای بسیار زیبا و جذاب است.شهرت طاووس بیشتر به خاطر داشتن دم با شکوهی است که جنس نر ،آن را برای جلب ماده ها و جفت یابی باز کرده و به نمایش می گذارد .

طاووس ها از رده ماکیان و متعلق به خانواده قرقاول ها هستند آنها شامل سه گونه از دو جنس Afropavo pavo


 جهت مطالعه مطلب لطفا به ادامه مطلب بروید

طاووس پرنده ای با رنگ ها و پرهای بسیار زیبا و جذاب است.شهرت طاووس بیشتر به خاطر داشتن دم با شکوهی است که جنس نر ،آن را برای جلب ماده ها و جفت یابی باز کرده و به نمایش می گذارد .

طاووس ها از رده ماکیان و متعلق به خانواده قرقاول ها هستند آنها شامل سه گونه از دو جنس Afropavo pavo می باشند

گونه های طاووس

طاووس ها به طور کلی در آسیا و آفریقا پراکنده هستند طاووس هایآسیایی از جنس Paco می باشند و نوع آفریقایی از جنس Afropavo هستند

طاووس ها  شامل سه گونه می باشند:

الف:طاووس هندی Indian peafowl

گونه ای است که همه آن را می شناسند. در واقع این طاووس پرنده ملی هندوستان محسوب می گردد.اغلب طاووس 


 

طاووس پرنده ای با رنگ ها و پرهای بسیار زیبا و جذاب است.شهرت طاووس بیشتر به خاطر داشتن دم با شکوهی است که جنس نر ،آن را برای جلب ماده ها و جفت یابی باز کرده و به نمایش می گذارد .

طاووس ها از رده ماکیان و متعلق به خانواده قرقاول ها هستند آنها شامل سه گونه از دو جنس Afropavo pavo می باشند

گونه های طاووس

طاووس ها به طور کلی در آسیا و آفریقا پراکنده هستند طاووس هایآسیایی از جنس Paco می باشند و نوع آفریقایی از جنس Afropavo هستند

طاووس ها  شامل سه گونه می باشند:

الف:طاووس هندی Indian peafowl

گونه ای است که همه آن را می شناسند. در واقع این طاووس پرنده ملی هندوستان محسوب می گردد.اغلب طاووس هندی را به عنوان پرنده زینتی ،اهلی کرده و نگه می دارند.

ب- طاووس سبز Green peafowl

در مقیاسه طاووس هندی ،کمتر معروف است. برخی زیست شناسان معتقدند که حد اقل 5 گونه منقرض شده یا در آستانه انقراض از طاووس سبز وجود دارد در حالیکه دیگران آن را شامل یک گونه منفرد و سه زیر گونه می دانند:

1-                طاووس سبز جاوه ایP.javanensis که تنها در جزیره جاوه زندگی می کند.

2-                طاووس منقرض شده مالی با نام علمی P.muticus muticus

3-                پرنده اژدهایی یونان Yunnan dragonbird  که ساکن منطقه ای در چین است.

امکان تلاقی طاووس سبز با نوع هندی وجود دارد.

ج- طاووس آفریقایی African peafowl   یا طاووس کنگو

تنها عضو جنس Afropavo    می  باشد . این پرنده نخستین بار در سال 1936 به عنوان یک گونه به ثبت رسید و اطلاعات بسیار کمی در خصوص آن در دسترس می باشد. گونه مزبور هم مشخصات طاووس و  هم مرغ شاخدار Guineafowl    را دارد و از این لحاظ شاید بتوان آن را حلقه بین این دو خانواده دانست.

پراکندگی جغرافیایی و زیستگاه

 

طاووس ها در اسیا و آفریقا پراکنده هستند .طاووس هندی ،بومی هند و سریلانکا می باشد در حالیکه طاووس سبز از شمال شرقی هند تا شرق میانمار و جاوه پراکنده است. طاووس آفریقایی در حوزه رودخانه کنگو در مرکز جمهوری دموکراتیک کنگو زندگی می کند.

طاووس ها در ساواناهای حاره ای و جنگل های حاشیه رودخانه ای ساکن هستند.

 

تغذیه

 

طاووس ها به طور طبیعی همه چیز خوار بوده و عمدتا از اجزای گیاهی ،گلبرگ ها و بذورات تغذیه می کنند، ولی حشرات و سایر بند پایان نیز مواد غذایی مطلوبی برای آنهاست و حتی خزندگان  و دوزیستان را نیز شکار می کنند.مواد گیاهی ،فیبر لازم برای هضم فلس ها و استخوان های خزندگان کوچک را فراهم می کند. طاووس ها شکار گرانی اجباری هستند یعنی برای حفظ سلامت رشد و تولید مثل خود به پروتئین حیوانی واقعا نیاز دارند.

طاووس ها پرندگان جنگلی هستند که روی زمین  لانه می سازند و تغذیه می کنند ولی برای استراحت بالای درختان می روند .مارهای کوچک و سایر خزندگان  رژیم غذایی مطلوبی برای طاووس های وحشی هستند.

 

رفتار

اغلب عنوان می شود که طاووس ها در طبیعت چند زوجی هستند . شوهد متعددی نشان می دهد که طاووس های سبز زندگی اجتماعی بسیار پیچیده ای دارند که می تواند شامل فرزند خواندگی پرندگان جوان یک یا دو ساله از سوی وابستگان سه و چهار ساله آنها باشد.طاووس های سبز و آفریقایی در اسارت تک همسری هستند.

پرنده نر در امر دفاع از لانه ،خوابیدن روی تخمها و پرورش جوجه ها به ماده کمک می کند . وابستگی بین پدر و فرزندانش ممکن است برای مدت نامحدودی ادامه یابد . جوجه های یکساله که از طرف مادران ترک می شوند معمولا به جمع پدران خود ملحق شده و با آنها دنبال غذا رفته و استراحت می کنند . گاهی والدین برای استراحت شبانه جوجه ها را بر پشت خود به روی درختان می پرند.

پرنده ماده در سن دو سالگی قادر به تولید مثل است. پرنده نر یک سال بعد بعد از جنس ماده به بلوغ کامل می رسد.

فصل جفت گیری از اوایل بهار شروع شده و اوایل پاییز خاتمه می یابد تظاهرات جفت یابی پرهایش را رو به جنس ماده و در نزدیکی آن می لرزاند تا ماده را به سوی خود جلب کند.

طاووس های نر چند همسری هستند و می توانند  در یک دوره تولید مثلی ،با 4 یا 5 طاووس ماده جفتگیری کنند اگر چه ممکن است به یک ماده نیز اکتفا کنند.

هر طاووس  ماده در صورت جفتگیری موفق ، به طور متوسط 4 تا 7 تخم می گذارد. جوجه ها بعد از 28 الی 30 روز از تخم در می آیند.

وضعیت بقا

بر اساس طبقه بندی IUCN   طاووس هندی از انواع دیگر کمتر در خطر انقراض است ولی طاووس سبز با توجه به شکار زیاد و کاهش وسعت و کیفیت زیستگاه ،آسیب پذیر تا منقرض شده گزارش گردیده است. طاووس کنگو در وضعیت آسیب پذیر می باشد.